De 5 grootste misverstanden over zichtbaarheid op social media...

DSC07231

Je ziet het dagelijks voorbij komen: Facebook, advertenties, LinkedIn, challenges, Instagram, zakelijk vloggen, webinars... Sinds de komst van social media en online ondernemen is er behoorlijk wat veranderd in de manier hoe jij je bedrijf kunt vormgeven en promoten.

Dus daar ga je:

Je volgt een cursus over Instagram...

Plaatst af en toe een bijdrage op LinkedIn over een opdracht die je hebt gehad...

Volgt een workshop over zakelijk vloggen...

Organiseert een keer een webinar...

Je vindt alles superleuk om te doen en ben altijd enthousiast als je weer iets nieuws hebt geleerd over social media voor je bedrijf. Maar de dagen en weken vliegen voorbij en je hebt nog steeds niet die video gemaakt en bent nog steeds niet actief met waardevolle berichten op social media.

Jij begrijpt niet hoe andere ondernemers dit voor elkaar krijgen... Waar halen ze de tijd en inspiratie toch vandaan!? Social media, video en zichtbaarheid is gewoon best wel een ding voor jou.

De kans is groot dat dit komt omdat jij bepaalde overtuigingen hebt over zichtbaarheid die niet kloppen.

De 5 grootste misverstanden over zichtbaarheid op social media:

1. Zichtbaarheid op social media is geen prioriteit voor mijn bedrijf.
Je vindt het niet zo belangrijk en hebt echt wel iets beter te doen dan een beetje berichten op social media te plaatsen...

Je denkt dat het voldoende is om een website te hebben; als je website er goed en gelikt uitziet dan komen de klanten vanzelf wel naar je toe. Dus je werkt keihard aan een nieuwe website, lanceert de website vol trots om er vervolgens achter te komen dat de klanten niet zo opeens op je afkomen... Dus je maakt weer wat koffieafspraken of bezoekt een netwerkevenement en pakt alles aan wat op je pad komt. Hoe het gaat met je bedrijf? 'Ja lekker bezig, druk!'.

Maar als je heel eerlijk bent heb je het helemaal niet zo druk met klanten of vind je het helemaal niet fijn om druk te zijn. Veel van de werkzaamheden die je nu doet voelen niet echt als jouw missie. Je droomt van het ontwikkelen van bijvoorbeeld een online programma of een mooi traject met klanten die heel graag met jou willen werken en echt bij je passen.

2. Je gelooft niet dat je via social media aan klanten kunt komen.
Marketing vind je maar niks en een contentstrategie betekent voor jou af en toe een berichtje op social media om te laten zien wat je hebt gedaan of een oproepje 'Hallo ik ben X en wij helpen met Y, heb je interesse? Neem dan vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek'.

Je hebt dus geen plan of systeem voor je zichtbaarheid en ziet het meer als bijzaak in plaats van een effectieve manier om aan nieuwe klanten te komen. Social Media werkt toch alleen als je Business Coach bent of een ondernemer bent met een dienst in marketing of social media...

Wat je vergeet is dat wanneer je iemand offline ontmoet, het ook fijn is voor die persoon om online iets over je te vinden of je online nog even te kunnen volgen. Zie social media meer als jouw visitekaartje, een manier om te laten zien wat je doet, wie je bent en waar jij voor staat... Zodat de mensen die je offline ontmoet ook de kans krijgen om je online beter te leren kennen.

3. Zichtbaarheid werkt alleen als je veel volgers, likes en reacties hebt.
Dus je hebt weleens een video geplaatst of geprobeerd een maand lang 3x per week een post te plaatsen. Maar de reacties en klanten bleven uit... Dus je besluit er mee te stoppen, omdat het blijkbaar niet voor jou werkt.

Je moet weten dat volgers, likes en reacties niet bepalend zijn. Richt je eerst op de inhoud. Want waarschijnlijk raakt je content simpelweg nog niet de juiste mensen. Je communiceert nog niet op de juiste manier en hierdoor krijgen jouw ideale klanten niet het idee dat ze jouw aanbod nodig hebben.

Denk je dat ik meteen kon leven van de klanten die ik via social media kreeg? Tuurlijk niet! Het vergt consistentie, doorzettingsvermogen en het echt kennen van je publiek om op deze manier klanten te krijgen. Denk dus niet in korte termijn... Het draait allemaal om een connectie maken.

 4. Zit er wel iemand op mij te wachten?
Je vraagt je af of het niet een beetje 'te veel' is als je berichten en video's gaat plaatsen. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg toch? Je bent bang voor negatieve reacties, oordelen... en wat zullen de mensen in je omgeving er wel niet van denken?

Je mindset over zichtbaarheid is nog niet getraind. Zichtbaarheid draait niet om jezelf zoveel mogelijk in de spotlights zetten. Zichtbaarheid draait om anderen inspireren, motiveren en dus helpen.

Wees je bewust dat iemand niet door jou geholpen kan worden, als hij/zij niet weet dat jij er bent. Er zitten dus zeker wel mensen op jou te wachten: de mensen die jij heel goed kunt helpen.

5. Af en toe iets plaatsen is goed genoeg.
Jij heb echt niet de inspiratie of de tijd om berichten te gaan schrijven voor social media. Laat staan dat het je überhaupt een goed idee lijkt om meerdere keren per week zichtbaar te zijn. Dat is toch veel te veel en irritant?! Nee. Dat ga ik echt niet doen. Iemand heeft toch maar 7x een contactmoment met mij nodig?

Ik kan je vertellen 7x een contactmoment is niet meer van deze tijd; dit is ouderwetse marketing. Deze theorie is geschreven in de tijd dat internet nog niet zo groot was. Door internet is het aanbod groter dan ooit en zijn we zelfstandiger dan ooit. Dus we gaan zelf zoeken, vergelijken, checken de Facebookpagina, gaan even Googlen, scrollen door wat berichten, lezen de recensies...

Vooral als je trainer/coach/adviseur bent is het onwijs belangrijk dat je regelmatig van je laat horen... JIJ + jouw kennis is de dienst/product, het is dus onwijs belangrijk dat iemand jou als persoon leert kennen. Er moet vertrouwen zijn en een klik gevoeld worden. En dat bereik je dus niet met af en toe een bericht plaatsen.

Maar wat en hoe dan wel…. zul je denken?

Zou je niet veel liever willen dat je een krachtig systeem van zichtbaarheid hebt? Een systeem waarin jij er echt bent voor je potentiële klanten, waardevolle content deelt, mensen inspireert en motiveert, impact maakt, echt een persoonlijke connectie creëert met je volgers en op die manier klanten aantrekt die er echt klaar voor zijn, gecommit zijn om met jou te werken, echt bij je passen en jij dus ook het beste kunt helpen?

Dat is nou precies waarom ik mijn IMPACT methode heb ontwikkeld:

Impact = Microvideo + Presentatie + Aantrekkingskracht + Consistentie + Tools

Microvideo
Video is essentieel voor je zichtbaarheid, omdat iemand je op een persoonlijke manier kan leren kennen.

Presentatie
Mensen onthouden meestal niet WAT je zegt, maar het GEVOEL dat ze bij je krijgen. Jouw presentatie is dus ontzettend belangrijk.

Aantrekkingskracht
Maak content waarin jouw doelgroep zich echt herkent, zo trek je de juiste klanten aan.

Consistentie
Wil je klanten krijgen door social media? Dan moet content maken onderdeel van je werk worden.

Tools
Werk aan je mindset en 'technische' kennis, zodat je zonder drempel zichtbaar kunt zijn en goede video's kunt maken. Het is niet zo moeilijk, als het lijkt.

Je moet weten:

- Dat je door de persoonlijke vorm van video, veel sneller het vertrouwen krijgt.
- Hoe je jouw content moet opbouwen, zodat iemand zich herkent, aangesproken voelt en echt het gevoel krijgt dat jij hem/haar het beste kunt helpen.
- Dat er bepaalde formats van content nodig zijn om van een volger een klant te maken:
kennis - persoonlijk verhaal - persoonlijke visie - resultaten - aanbod.
- Welke kanalen, vormen en onderwerpen je wilt gebruiken, zodat je consistent zichtbaar blijft en niet af en toe iets plaats en weer een paar weken verdwijnt.

Met IMPACT krijg je een eigen plan voor zichtbaarheid met ijzersterke content en video's, die ervoor zorgen dat jij als expert wordt gezien, het vertrouwen krijgt en de juiste mensen bereikt.

In mijn e-book IMPACT leg ik je exact uit wat mijn methode inhoudt zodat ook jij zonder drempel zichtbaar kunt zijn en met jouw content en video's, klanten aan kunt trekken die echt bij je passen.

Download mijn e-book IMPACT

Leestijd: c.a. 7 minuten

Na het lezen van dit e-book weet jij:

  • Hoe je zichtbaar kunt zijn zonder die drempel te ervaren.
  • Op welke manier je met je zichtbaarheid mensen aantrekt die echt bij je passen.
  • Welke contentformats je nodig hebt op social media om van een volger een klant te maken.
  • Waarom video onmisbaar is voor jou als kennisondernemer.

© 2020 | Lilian Plas | info@lilianplas.com | Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring

Lilian Plas gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat deze website zo soepel mogelijk draait en het gebruik van de website te analyseren. Door op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie. Klik op - meer lezen - als je het cookiebeleid wilt lezen.  MEER LEZEN

DIRECT TOEGANG TOT HET E-BOOK?

Schrijf je in op mijn mailinglijst voor waardevolle mails over
zichtbaarheid en video en krijg het e-book cadeau!

Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Lilian Plas om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de Privacyverklaring.